Terrarium til insekter: Sådan laver du et luksusterrarium til dine insekter

Terrarium för insekter: Hur man gör ett lyxterrarium för dina insekter

Det finns många sätt att göra ett fint terrarium till ditt djur. Från plastlådor till vackert dekorerade glasterrarier. Det här är en guide till att göra ett riktigt lyxterrarium för dina insekter, tusenfotingar och mer. Det är särskilt bra för bänkbitare, tusenfotingar, mörtar, kackerlackor, skalbaggar och mer. Du kan alltid anpassa höjden på terrariet efter vilka djur du vill bo där.

Saker du behöver för att göra ett bra terrarium


Du behöver följande:

Så här gör du:

Starta ett insektsterrarium

Börja med att lägga i lager med aktivt kol . Det ser till att terrariet är friskt, bryter ner avfallsmaterial och undviker dålig lukt. Vi sätter alltid upp våra terrarier med sluttande bottenlager nere framtill. Det skapar en djupeffekt och gör slutresultatet mer naturligt. Du kan därför nöja dig med att fylla aktivt kol baktill 2/3 av terrariet. Ett lager bra terrariumjord läggs ovanpå det aktiva kolet.

Sphagnum i terrariet

Fyll sedan upp ett område med ren spagnum . Om du ser till att hålla sphagnummossan fuktig hela tiden behöver du inte sätta en vattenskål i terrariet. Här har vi lagt sphagnumlagret längs hela framsidan. Du kan också göra det i ett hörn efter tycke och smak. I det här skedet kan du även blanda in några bläckfiskskal i bottenlagret. Du kan antingen använda ett helt bläckfiskskal eller krossade bläckfiskskal . De kan enkelt förvaras i själva bottenförrådet. De flesta insekter behöver detta extra tillskott av kalcium och mineraler. Om du gör ett terrarium för knästående kan det utelämnas (men dina bioaktiva djur kommer fortfarande att älska dig för det).

Dekorera terrariet med vissna löv och grenar

Sedan är det dags för lite dekoration. Nu tillkommer vissna löv och grenar. Använd helst grenar med lav på . Både de vissna löven och grenarna fungerar som viktig basföda för de allra flesta insekter och djur i terrariet. Samtidigt gör det terrariet väldigt verklighetstroget.

Vackert terrarium med levande mossa och vissna löv och pende

Så vi har kommit till droppen. Slutligen tillsätts bitar av bark och levande terrariummossa . Barkbitarna är viktiga gömställen för många av de insekter och bioaktiva djur vi har i terrariet. De får inte saknas! För det första ser den levande mossan riktigt bra ut i ett terrarium. Samtidigt hjälper den till att behålla fukten och är också en favoritmiljö för många av djuren i terrariet.

Sedan är det bara att lägga till några bioaktiva djur. I det här terrariet lade vi till vanliga springsvansar och de vackra röda springtails , samt en enda enhörningssnigel .

Äntligen kan du äntligen sätta dina terrariumdjur i deras lyckliga hem. Detta terrarium blev det nya hemmet för den stora och stiliga Hoffmanns bänkbitare ( Porcellio hoffmannseggi ).

Ha det så kul där ute :-)
Tillbaka till blogg